Menu
Kuchnia

NACZYNIA ŻELIWNE

Zakup garnków, brytfanek czy patelni żeliwnych to świetny wybór dla miłośników gotowania. Tu na pierwszym miejscu jest jakość.

Żeliwo to stop żelaza i węgla,  jeden z najbardziej trwałych materiałów do produkcji naczyń przeznaczonych do gotowania, duszenia, a także smażenia w bardzo wysokich temperaturach.

Jego powierzchnia jest bardzo trwała i odporna na zarysowania czy uszkodzenia, przez co można do nich stosować metalowe akcesoria kuchenne.

Nagrzanie wymaga więcej czasu niż innych materiałów, ale ciepło rozprowadzane jest równomiernie w garnku przez co potrawy są szybciej gotowe do spożycia. Długo utrzymuje wysoką temperaturę serwowanych dań.

Podstawą jest odpowiednia pielęgnacja!

Po każdym użyciu należy poczekać aż naczynie ostygnie, po czym dokładnie umyć, osuszyć i natłuścić.

Mycie napewno nie w zmywarce, a drucianą szczotką aby dokładnie wyczyścić z resztek jedzenia. Natłuszczenie olejem roślinnym zapobiega rdzawieniu.

Naczynia żeliwne są bardzo bezpieczne dla zdrowia.

Aby sprostać oczekiwaniom naszych klientów mamy bardzo szeroką ofertę naczyń żeliwnych. Różnią się one kształtem, kolorem czy wykończeniem  (pokrywane są specjalną powłoką) mając wszechstronne zastosowania.

ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW

NACZYNIA

No Comments

    Leave a Reply